Färg

O.B.S!  Hårfärgningsmedel inte är avsedda att användas på personer under 16 år, vilket gäller inom hela EU. Skälet till åldersgränsen är att desto tidigare man börjar utsätta sig för ämnena i hårfärgningsmedel, ju större är risken att man på sikt utvecklar allergi mot dem. Allergin är livslång när man väl utvecklat den och det enda som hjälper då är att undvika att komma i kontakt med ämnena igen.

Färga håret kan göras av olika anledningar. Dölja gråa hårstrån, få ny lyster och glans eller för att väcka uppmärksamhet!  Oavsett vilken stil typ du är & vilken hårtyp du har så har vi stor kunskap och erfarenhet att färga hår….Vilken behandling ska du välja?

Tips innan du bokar på internet!

Här presenteras vad du ska tänka på kring din bokning.Vid färgning av ett hår kan det vara svårt att veta vilken typ av behandling man ska boka. Du kanske tänker att det bara är utväxten som ska trollas bort och väljer tjänsten ”bottenfärg” Men vissa utväxter tar 1,5tim att behandla och vissa 3tim. Därför är det viktigt att det blir rätt vid  bokningen.

Vi arbetar framförallt med är en ekovänlig traditionell hårfärg ”ColorMe” från Kevin Murphy.

Vi jobbar även med ”NewGenerationfärg” En extremt vårdande färg, den ger ett friskt naturligt och mjukt resultat med oslagbar glans. Passar dig med långt hår som är rädd om längderna, och inte vill färga med traditionella kemiska färger.

Vill du färgas med New Generation färg?

Då ska du boka in det som ”Tillägg: New Generation” efter den färgbehandling du valt.

Läs mera om  färgerna längre ner på sidan.

Vi hoppas att detta underlättar för dig när du ska göra ditt val. Har du funderingar kring din bokning, kontakta oss så hjälper vi dig

Vår definition av hårlängden:

Kort hår når till öronen – Mellan från öronen till axlarna – Långt hår når nedanför axlarna.

 

BOTTENFÄRG:

En bottenfärgning innebär att det är utväxten av håret som vi fokuserar på. Utväxten får max vara 2,5 cm.

Blekning av utväxt

Om utväxten ska helblekas tar det betydligt längre tid vid både applicering och verkningstid än med vanlig färg. Därför väljer du ”Färgning” istället för ”bottenfärgning”. Utväxten får max vara 2 cm eller 8 veckor sedan blekning. Har du kort hår väljer du kort hår, har du långt hår väljer du långt hår. Här rekommenderas även en nyansering,

Slingning av utväxt

Om utväxten ska slingas bort väljer du ”Kreativ färg” då det tar upp till 60 minuter längre tid att applicera slingor i ett hår än att pensla en bottenfärg. I det här fallet får utväxten vara längre än 2 cm men resultatet blir oftast bäst om den inte är för lång. Har du kort hår väljer du kort hår, har du långt hår väljer du långt hår.

Hel Färg

Färgbehandling med samma färg på hela längderna, inga slingor. Vill du ha ”New Generation färg” skriv det i meddelande  när du bokar på nätet.

Kreativ Färg

Denna behandling är till för dig som vill ha mer än bara en färg eller bara slingor. Till exempel om du både vill ha/behöver en färg i botten och slingor på längderna.

Slingor i hätta

 Har du ett tidigare färgat hår som ska ljusas upp med hjälp av slingor rekommenderas  även en nyansering eftersom att nyanserna på slingorna kan ljusas upp olika.

Avfärgning (mörk till ljus)

Om ditt hår är mörkt färgat sedan tidigare och du vill uppnå ett ljusare och jämnare resultat kanske håret bör avfärgas innan infärgning för att rensa bort så mycket konstgjorda pigment som möjligt. Tänk på att det är ansträngande för håret att byta färg från väldigt mörk till ljus. I vissa fall får man göra det i två steg och då bör det gå minst 6 veckor mellan behandlingarna.

Denna behandling måste avslutas med Enfärg, Kreativ färg eller Slingning.

Vi arbetar framförallt med är en ekovänlig traditionell hårfärg ”ColorMe” från Kevin Murphy

Där de hälso- och miljöskadliga kemikalierna har minimerats. Det är en riktigt vårdande upplevelse för håret och 90% av innehållet kommer från naturens egna resurser så som sheasmör, honung och 
antioxidanter från granatäpple

Vi jobbar även med New Generation-färg 

Bra hårfärg utan risk!. Det finns bara en syntetisk hårfärg som är utan kända skadliga ämnen

Färgen är extremt vårdande, den ger ett friskt naturligt och mjukt resultat med oslagbar glans. Passar dig med långt hår som är rädd om längderna, och inte vill färga med traditionella kemiska färger, Färgen kan liknas med en lasyr eller bets, som låter din naturliga hårfärg skina igenom lite grann. Detta bidrar till naturligare hårfärger och skapar liv i håret. En skonsam gift och luktfri färg, utan väteperoxid eller ammoniak, Minimerar andelen porösa hårpartier, inget kemiskt skadat hår, och ger inga skadliga ämnen i din hud och ditt blod. Med överlägsen teknik, som håller kvar de lysande direktverkande pigmenten långt in i hårstrået genom en unik magnetisk kraft, som ger färgen ett intensivt färgresultat. Pigmenten har bra hållbarhet, och finns i 212 nyanser från mjuka naturliga till crazy colors som rosa och blå. Täcker vita hår upp till 50-90% beroende på vald färg och hur grovt ditt hår är.

Hållbarheten varierar beroende på hårkvalitet. Den kan inte ljusa upp ett hår, men kan ge dig stor färgförändring, lätt uppfriskning utan att skada, varken dig eller ditt hår.

OBS! Färgen är svårblekt. Ju mörkare/rödare färger – desto svårare är det att bli ljus/blond vid senare tillfälle. Varma guldiga toner är alltid lättare att få fram än kalla beige/gråa toner. Färgen innehåller inte: toluendiaminer, fenylendiaminer (PPD), resorcinol, parabener eller ammoniak.

Innehåll: sojaprotein, örtextrakt, Aqua, Propylene Carbonate, Alcohol denat, Lactid acid, PEG-9 Dimethicone, Xanthan gum, Sodium hydroxide, Parfum. +färgämnen så som Acid Violet 43, Acid Yellow 3, Acid Organge 7 etc.

Vill du färgas med New Generation-färg? 

Boka då: Tillägg – New Generation efter behandlingen du bokat. 

Balayage – Ombré

Vad är en Bayalage?  Själva ordet kommer ifrån franskan och betyder måla, och det är en appliceringsteknik som går ut på att få fram en väldigt naturlig solkysst look. Med denna teknik applicerar man blekning på frihand där man vill skapa skiftningar mellan mörka och ljusa partier och man möter oftast upp mot en mörkare botten och man applicerar inte blekning ända in mot botten med denna teknik. I vissa fall måste det läggas flera olika färger, både infärgande och uppljusnande för att uppnå ett önskat resultat och ibland räcker det med uppljusnande eller flera olika infärgningar. Det här är en typ av behandling där nyansering ofta behövs.

Vad är en Ombré ?  Att man ska se en markant skillnad mellan tre olika färger, oftast lägger man två nyanser mörkare i botten än kundens egna utgångsläge, sen gör man en övergång till ett mellanparti och sen möter man upp alla färger med ljusare toppar. Om du redan har en ombré som ska fräschas upp väljer du Kreativ Färg”.

Färga håret grått?

Om du vill bli gråhårig är det några saker du bör veta. Först och främst är det utgångsläget på ditt hår som avgör ifall det går att färga det grått. Håret måste vara väldigt ljust och blekt för bästa resultat. Är du blond naturligt behöver vi med största sannolikhet ändå bleka det först.

En grå färg består till största del av kalla pigment, de kalla pigmenten sitter sämre än varma pigment i ett hår och därför upplevs alla färger mer eller mindre varma efter ett tag. Ett grått färgat hår skiljer sig inte ifrån det, utan de kalla pigmenten kommer att vilja släppa, så här är hemmavård A och O.

Att hålla efter de kalla pigmenten hemma är ett måste, Silverschampo och silvertoningar är viktigt om du vill bevara färgen.